Duurzaam bouwen. Dit is de trend die inmiddels meer en meer gemeengoed aan het worden is. Uiteraard blijft conventioneel bouwen bestaan, maar er komt steeds meer ruimte en interesse voor duurzaam bouwen, circulair bouwen, energie neutraal en nul op de meter waarbij thema’s als ‘energiebesparend’ en ‘passief bouwen’ bij ons al centraal staan.
Middels het bouwsysteem dat wij aanbieden kunnen we passief en energiezuinig bouwen, waarbij wij hiermee al vooruitlopen op de toekomst. Door het bouwen van deze energiezuinige woningen zal ook de uitstoot van CO2 sterk worden verminderd, want meer dan 35% van het energieverbruik gaat op in de woning zelf.
Het hele traject zal door BHB voor u worden begeleid van ontwerp tot afronding alles in overleg met de opdrachtgever. Het ‘Lichte bouwsysteem’ dat wij gebruiken begint met de opbouw die mogelijk wordt gemaakt door bijvoorbeeld Finjoist liggers en KVH staanders en waar nodig volhout gebruikt wordt alles op basis van het ontwerp in overleg met constructeurs. Deze vorm van bouwen wordt nu steeds meer toegepast in Nederland.
Onze omringende landen maken al jaren gebruik van deze comfortabele materialen. De constructie van de woning wordt opgebouwd uit houtenstaanders en liggers, I-profielen mogelijk als dragers voor de vloeren en houten sporen voor het dak. Ter plaatse, wanneer wanden en daken gereed zijn, wordt de tussenruimte ingeblazen met een duurzaam isolatiemateriaal genaamd Thermofiber of cellulose.
Door gebruik te maken van een slim ontwerp, een goede oriëntatie en bewuste keuzes van gevelopeningen en zonbeheersing kunnen wij de woningen uitvoeren met een minimum aan installaties. Het passiefhuis- concept is namelijk gebaseerd op het gebruiken van de energie die de natuur ons geeft (Trias Energetica). Voor het eventuele bijverwarmen van de woning wordt gebruik gemaakt van een lagetemperatuurs-verwarming (LTV), Deze kan verwarmd worden met bijvb. een lucht-waterwarmtepomp.
Een aantal keuzes qua materialisering in de constructie zijn van belang om de woning een optimaal leefcomfort mee te geven. Het materiaal dat gebruikt wordt zorgt ervoor dat de woning gaat ‘ademen’, wanden die leven noemen wij dit. Op de benodigde plekken wordt er gebruik gemaakt van tapes om naden en kieren te dichten en energieverlies tegen te gaan. Alle beslissingen wat betreft de esthetica van de woning worden samen met u en de Architect gemaakt, zodat de keuzes perfect aansluiten bij uw wensen.
Sparren voor uw toekomstige
huis, aan- of verbouw?
Bert Heerbaart
De Bleek 19
7468 DK Enter